ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ίσως φαίνεται περίεργο , πως είναι δυνατόν μέσα σε μία ατμόσφαιρα γενικής λιτότητας και επαγγελματικής ανασφάλειας να έχει το Εργαστήρι τη δυνατότητα να προσφέρει ευοίωνες προοπτικές για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Και όμως το Εργαστήρι θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί σαν "γραφείο ευρέσεως εργασίας" και αυτό γίνεται κατανοητό αν λάβει κανείς υπ΄όψιν του :

  • Την διερεύνηση της αγοράς

Πρίν απο λίγα χρόνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν εφημερίδες και περιοδικά, κρατικοί σταθμοί και κανάλια. Χώρος περιορισμένος.

Τώρα όλη η Ελλάδα έχει χιλιάδες ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, πολύ περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά, και άπειρες Εταιρείες και Υπηρεσίες που υιοθετούν τον θεσμό της δημιουργίας Γραφείου Τύπου.

Έτσι οι νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται καθημερινά όπως και οι ευκαιρίες για όσους διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

  • Τους 8.000 αποφοίτους μας μάχιμους δημοσιογράφους

'Απειρες λοιπόν οι ευκαιρίες για ένα δημοσιογράφο με τα σωστά εφόδια. Αυτός ο στόχος όμως απαιτεί κόπο, ανήσυχο, δημιουργικό μυαλό, δίψα για γνώση και μεράκι.

Όλα αυτά υπάρχουν στο Εργαστήρι. Γι' αυτό πάνω από 8..000 πρώην σπουδαστές του κάνουν ήδη σπουδαία καριέρα στα Μ.Μ.Ε.

Αυτοί οι απόφοιτοί του , διακεκριμένοι επαγγελματίες πλέον , γεμίζουν με αγγελίες τον πίνακα ανακοινώσεων του Εργαστηρίου ζητώντας "καταρτισμένους νέους δημοσιογράφους" για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις που εργάζονται.

  • Το κύρος και τη φήμη

Τους δίνει προτεραιότητα στις προτιμήσεις των εργοδοτών.

Το "χαρτί" του Εργαστηρίου μετράει στην αγορά εργασίας. Το Εργαστήρι χαίρει εκτίμησης στο ευρύ περιβάλλον των επωνύμων δημοσιογράφων και η καλή του φήμη είναι πολύτιμη για τους αποφοίτους του.

  • Όλες οι πόρτες ανοιχτές

Στο Εργαστήρι, όχι μόνο οι αριστούχοι, αλλά όλοι οι αποφοιτοί έχουν τις ίδιες μεγάλες ευκαιρίες για δουλειά. Το Mega , o Alpha , η ΝΕΤ , η ΕΡΤ , το Star , όλοι οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί, μικροί και μεγάλοι, οι Εφημερίδες τα Περιοδικά, είναι γεμάτα από πρώην σπουδαστές του. Είναι μία σχολή που δεν δεσμεύτηκε αποκλειστικά με κανένα κανάλι, με κανένα δημοσιογραφικό οργανισμό. Ακριβώς για να μην κλείσουν όλες οι άλλες πόρτες για την πλειοψηφία των αποφοίτων μας. Έτσι όχι μόνο διατηρήθηκαν όλες οι προσβάσεις ανοιχτές, αλλά οι σπουδαστές του έχουν και την προτεραιότητα στις προτιμήσεις των εργοδοτών. Όλα τους τα παιδιά έχουν τις καλύτερες συστάσεις και τα εχέγγυα των καθηγητών τους, που ενώ εργάζονται σε διάφορους επικοινωνιακούς φορείς, έχουν όλοι τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά. Το αποδεικνύουν εξάλλου διδάσκοντας αυτό που δεν πληρώνεται. Το όραμα τους.

 

Προοπτικές